Zpět na úvodní stránku divider Dílo týdne



Umělecké dílo týdne

Každý týden přidávám nové umělecké dílo. Jsou to věci, na kterých zrovna pracuji, případně starší ještě nezveřejněné díla.

18.10.2020 – Esence života RAKU

Předcházející dílo týdne - malba Esence života - mě inspirovalo k plastice se stejným názvem. Zde je praktická ukázka toho, jak se mi propojily jednotlivé techniky v jeden celek. V okamžiku, kdy přijde inspirace se vše prolne v jeden proud, který prochází hlavou jako jedna velká vlna - tsunami - a pak je naprosto jedno, jakou technikou daný námět zpracuji.

Esence života RAKU
Esence života RAKU
  • glazovaná keramika RAKU, drát
  • rozměry 25 x 15 cm
  • rok 2020

4.10.2020 – Esence života

Již dlouhou dobu jsem na svůj web nevložil nové dílo. Ne že by nevzniko, ale dva měsíce jsem pracoval na ilustracích pop-up pro autorskou knihu. Ilustrace jsou hotové, texty také, název vymyšlený a teď jen vše dát do jednoho celku. Pak bude čas na předvedení.

V tomto vypjatém čase vznikaly i nové obrazy, keramiky, plastiky. Mnohé z nich je zapotřebí ještě trochu - obrazně řečeno - poléčit a poté bude ten čas na předváděčku.

Dále připravuji několik výstav a protože se zranil stolař, který mi obrazy a keramiku rámoval, musel jsem v posledních dvou měsících své věci také začít rámovat, abych je na zamýšlené výstavy a prezentace připravil.

V neposlední řadě jsem musel udělat i několik zakázek - je nutné koupit další zbytečnosti do ateliéru - což mi také něco ubralo na čase, který jsem mohl věnovat své tvorbě.

Tak a teď něco málo na ukázku. Tento obraz z mého posledního období je namalováná minimalistická lyrika.

Esence života
Esence života
  • technika akryl, olej
  • rozměry 70 x 50 cm
  • rok 2020

Další díla týdne

2024

Celý archiv