Zpět na úvodní stránku divider Dílo týdne



Umělecké dílo týdne

Každý týden přidávám nové umělecké dílo. Jsou to věci, na kterých zrovna pracuji, případně starší ještě nezveřejněné díla.

21.2.2013 – Výstava Grafika roku 2012

Pro dnešní týdnen jsem vybral fotografii ze zahájení výstavy Grafika roku 2012. Tuto VIP grafickou soutěž pořádanou v Praze obeslalo 320 profesionálních grafiků a studentů výtvarných škol. Bylo vybráno 160 výtvarníků ve čtyřech kategoriích: malý formát, velký formát, digitální grafika a autorská kniha. Každou kategorii mohl autor obeslat jednou prací.

Mnou zaslané dvě práce byly vybrány a vystaveny.

Z vernisáže výstavy Grafika roku 2012
Z vernisáže výstavy Grafika roku 2012

11.2.2013 – Touha

Dnes jsem připravil jednu z grafik, jejíž návrh jsem udělal již před několika lety. Stále znova a znova mě k tomuto návrhu přitahovala magie ploch, hlavně kontrast tmavé plochy - pozadí a světlé postavy. Nenacházel jsem (kromě počítačové grafiky) žádnou jinou techniku, kterou bych tuto hloubku vyjádřil. S tím, jak jsem objevil a začal používat mezzotintu, přišla chvíle i pro tuto grafiku.

Tato grafika je prozatím největší formát mnou zpracovaný technikou hlubotisku - mezzotintou. Nazrnění i takto malého rozměru je neskutečně pracné a zdlouhavé.

Touha
Na miskách vah
  • tisk z hloubky, mezzotinta
  • rozměry 10,5 x 15 cm
  • rok 2013

6.2.2013 – Na miskách vah

Sborník haiku je už skoro hotový a v těchto chvílích se připravuje do tisku. Pro dnešní týden jsem připravil ilustraci k haiku od autora, který na literárním serveru Písmák publikuje pod nickem Petr II.

  rezavé váhy
  - na obou miskách -
  stejně prachu 
Na miskách vah
Na miskách vah
  • tisk z hloubky, suchá jehla
  • rozměry 6,5 x 7,5 cm
  • rok 2013

Další díla týdne

2024

Celý archiv