Zpět na úvodní stránku divider Dílo týdne



Umělecké dílo týdne

Každý týden přidávám nové umělecké dílo. Jsou to věci, na kterých zrovna pracuji, případně starší ještě nezveřejněné díla.

26.4.2010 – Fotky z výstavy

V úterý v 17:00 v galerii Klášterní kaple začal hrát jazz a swig. Přítomní návštěvníci zpozorněli. Byla zahájena výstava Emila Slámy a tím i výstavní činnost v těchto nově opravených prostorách. Obrazy, sochy, swing a bílé víno zvedalo ručičku nálady hodně vysoko. Pár odvážlivců i tančilo. Podívejte se.

19.4.2010 – Plameňáci

Za dobu co se věnuji modelování, jsem vystřídal mnoho materiálů. Například hlínu, sádru, plastelínu, včelí vosk a jejich kombinace. Hledal jsem ideální materiál, který bych mohl použít kdekoli, kdykoli a neobtěžoval, neznečišťoval s ním své okolí. Každý z materiálů které jsem použil měl své výhody a také zápory. Před měsícem se mi do rukou dostal vosk, kterým se obalují sýry. Možná to je to, co jsem tak dlouho hledal. Ideální materiál k vytvoření drobných plastických návrhů. Jak jsem si s ním poradil vám předkládám v náčrtu plastické skici - Plameňáci.

Plameňáci
Plameňáci
  • socha z vosku
  • rok 2010

12.4.2010 – Únor

Někdy se kolem vás nahromadí spousty věcí, které musíte vyřešit a to nejlépe hned. Kolotoč událostí se se roztočí a vy jen z dálky můžete pozorovat štětce, tužky, rydla a na klíče od atelieru se raději ani nepodíváte. Vše jednou pomine a tak i já jsem se po delší odmlce vrátil k mé oblíbené činnosti - ilustraci poezie. Dostala se mi do rukou sbírečka dvanácti básní - měsíců v roce. Zde je ilustrace měcíce února.

Únor
Únor

5.4.2010 – Pozvánka na výstavu

Dnes vám, milovníkům dobrého kumštu, posílám pozvánku na autorskou výstavu do Napajedel. Vernisáž výstavy se uskuteční 20.4.2010 v 17 hod. v koncertním sále Rudolfa Firkušného. Tím bude zahájena oficiální výstavní činnost v této galerii.

Pozvánka na výstavu do Napajedel
Pozvánka na výstavu

Další díla týdne

2024

Celý archiv